НОВИНИ

Нелегален пътник падна от колесника на самолет

Британската полиция разследва инцидент с нелегален пътник, паднал от самолет на малка уличка в Южен Лондон. Хората бяха шокирани след преминаването вчера на редовния полет от кенийската столица Найроби за летище "Хийтроу". Предполага се, че човекът е пътувал в пространството около колесника на самолета.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
09:38, 02.07.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Като се изключи ревът на самолетни двигатели на всеки 30 секунди в пиковите за близкото летище "Хийтроу" часове, "Офъртън роуд" може да се нарече и спокойна уличка в Клапъм, Югозападен Лондон.

Падането на тяло на човек от небето обаче далеч не е нормална гледка, където и да било. Местните жители разказват, че се е чул силен глух звук от удар на нещо тежко в земята.

По-късно станало ясно, че тялото е паднало в един от дворовете на "Офъртън роуд" - само на метър от собственика, който тъкмо си правел слънчеви бани.

Тристан Джървис: Съседът ми, както разбирам, е видял останките от тялото и очевидно е доста шокиран. Деца играха наблизо само четвърт час преди инцидента. От тук наистина прелитат доста самолети на път за летището, свикнали сме с шума, но не и с такива трагедии.

Полицията предполага, че загиналият е пътувал нелегално в пространството около един от колесниците на самолет на "Кения еъруейз", който е изпълнявал 9-часов полет от Найроби. Човекът, чиято самоличност още не е известна, най-вероятно е паднал при спускането на колесниците на 1000 м височина и 11 минути преди кацането на "Хийтроу".

При подобен инцидент преди 4 години нелегален пътник загина при падане върху покрив на къща в Западен Лондон след 12-часов полет от Йоханесбург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са арестувани при мащабна антитерористична акция в Сидни
Трима души са арестувани при мащабна антитерористична акция в Сидни
13 убити и 30 ранени при катастрофа на автобус в Аржентина
13 убити и 30 ранени при катастрофа на автобус в Аржентина