НОВИНИ

​Нелегалното производство на акцизни стоки ще се третира като престъпление

До петък внасят спешни промени в Наказателния кодекс, които криманилизират незаконното производство на акцизни стоки. Това обявиха след среща финансовият, вътрешният и правосъдният министър Владислав Горанов, Младен Маринов и Цецка Цачева с главния прокурор Сотир Цацаров.

Александър Марков
от Александър Марков
16:00, 25.09.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Промените са в отговор на дългогодишна празнота в законодателството. Сега се преследват съдържанието и продажбата на безакцизни стоки, но не и производството им. Във вторник предлаганите промени ще бъдат внесени за обсъждане в Коалиционния съвет, а до петък - пред депутатите в парламента.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Втората насока, в която предлагаме изменения, са свързани с промяна в дефиницията на "продава" - то трябва да е разпространява под каквото и да е форма. И най-сетне - регистрационен режим по отношение на машините и съоръженията, които произвеждат такива стоки, тъй като съществуващият в момента абсолютно свободен режим на производство с тяхното възстановяване, рециклиране и пр. дава възможност това нелегално производство - било на цигари, било на алкохол - да бъде мобилно както на територията на страната, така и в чужбина.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха новата учебна година в Техническия университет в София
Откриха новата учебна година в Техническия университет в София
Обсъждат премахване тавана на пенсиите
Обсъждат премахване тавана на пенсиите