НОВИНИ

Ненчев: Допълнителните военни по границата е превантивна мярка

Според военния министър Николай Ненчев - към момента няма напрежение по нашата граница, а допълнителното изпращане на 300 военни за охрана на браздата, е по-скоро превантивна мярка. Преди участието си в Kонсултативния съвет за национална сигурност Ненчев увери, че страната ни има готовност да реагира при евентуална по-мащабна бежанска вълна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 14.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Николай ненчев - министър на отбраната: "Приемете го като превантивна мярка. Извънредна ситуация не бих казал. Има известно напрежение в някои от лагерите в северна Гърция и поради тази причина. Затова бяха всички тези учения съвместно с Гранична полиция и МВР. Надяваме се да се справим".

Група от 50 военнослужещи пристигна в района на Ивайловград. Те са от хасковско военно формирование и ще останат в района 2 седмици. След това ще бъдат сменени от техни колеги като броят ще се запази. Задачата на военнослужещите е да патрулират по зелената граница с Гърция заедно с граничните полицаи в труднодостъпните райони. Военнослужещите ще бъдат в пълно бойно снаряжение. Причината за допълнителното подсилване на патрулите е очаквания по-голям миграционен натиск.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикателствата пред градския транспорт в Бургас, Пловдив и Смолян
Предизвикателствата пред градския транспорт в Бургас, Пловдив и Смолян
Строителен кран падна върху бензиностанция в София
Строителен кран падна върху бензиностанция в София