COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Нено Димов оттегля предложението за промяна на концесията в Банско

Екоминистърът Нено Димов изненадващо обяви, че оттегля точката за промяна на концесията на ски зона-Банско от заседанието на правителството утре. Той мотивира решението си с думите, че не иска да действа на инат и е необходимо промяната на концесионния договор на ски зоната да върви заедно с промяната на Плана за управление на парк Пирин.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
16:06, 12.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Търсейки баланс между икономическите и екологичните интереси министърът ще изчака 22 декември, когато завършва общественото обсъждане на Плана за управление на парка. Веднага след това двата документа, които са свързани с един и същи казус ще бъдат предложени за разглеждане от Министерския съвет, поясни Нено Димов.


Нено Димов - министър на околната среда и водите: Като министър на околната среда аз отговарям за спазването на екологичното законодателство. В конкретния случай режимите по това законодателство се определят в Плана за управление на НП "Пирин". Вторият лифт не може да се изгради, без да има промяна в този план. Без такава промяна не може да се предявят инвестиционни намерения и изграждане на спортни съоръжения, които да бъдат подложени на всички екологични оценки, включително и ОВОС.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, убил студентка в Благоевград
Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, убил студентка в Благоевград
Два пъти повече фини прахови частици във въздуха на Русе
Два пъти повече фини прахови частици във въздуха на Русе