НОВИНИ

Нено Димов: Плажовете по Черноморието са в отлично и много добро състояние

Според данни на Районните здравни инспекции от 48 плажа, които са проверени 25 са в отлично състояние, други 13 са в много добро. Това каза в студиото на " Денят започва" министърът на околната среда и водите Нено Димов. Водата е чиста и летовниците не бива да се тревожат, добави министър Димов.

bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 05.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Нено Димов, министър на околната среда: Миналата година сезона, ако погледнем, беше много по-различен от по-миналата година, тъй като голяма част от пречиствателните станции вече бяха изградени и работеха. Разбира се, има да се довършат тези на Златни пясъци, Приморско, Китен, за които след сезона ще продължат строителните дейности. Но големите пречиствателни станции по морето вече работят.

Къде са критичните станции, където няма все още пречиствателни станции?

Нено Димов: На юг са Синеморец, на юг от Царево, където са малки и няма там. Между другото знаете, че и Странджа, докато не бъде приет новият общоустройствен план не може да бъдат отредени места за този тип пречиствателни станции. Той тече в момента, мина първата фаза на обществено обсъждане, сега отново е в МРРБ. Надявам се в рамките на тази година да може да стигне до приемане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изследване: YouTube изпревари Facebook сред младите
Изследване: YouTube изпревари Facebook сред младите
Румен Радев: За корупция в България се говори много, но се прави малко
Румен Радев: За корупция в България се говори много, но се прави малко