НОВИНИ

Необичайно топла Коледа по света

Снежната Коледа остава само добро пожелание и за голяма част от света. Освен, че отнемат от коледното настроение, топлото време и липсата на сняг се превърнаха в пречка и за туристическия бранш.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:30, 23.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Края на декември обичайно е време за почивка и зимни спортове. Тази година обаче времето не е на страната на туристите, а също и на хората, които разчитат да изкарат пари от зимния сезон.

Необичайно топлото време в Европа остави без сняг дори високопланинските курорти в Алпите. Въпреки че сезонът е открит, използваеми са едва половината от пистите и то благодарение на изкуствения сняг. Там, където той не може да се задържи заради високите температури, лифтовете не работят.

Някои туристи все пак намират как да запълнят времето си:

Жена: Вчера ходихме на басейн, а днес сме на разходка. После ще отидем на обиколка по магазините.

И все пак - липсата на сняг не е само повод за недоволство по курортите. Необичайно топлото време е сигнал за много по-сериозен проблем.

Робърт Болонеси, изследовател: Тази година снежната покривка е 4 пъти по-малко, в сравнение с 2012-та.

В Ню Йорк отчетоха най-топлия декемврийски ден, откакто се прави метеорологична статистика. Термометрите показваха 17 градуса над нулата. Това накара жителите и гостите на града да захвърлят зимните дрехи, а някои се разходиха по тениски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови обвинения срещу Ходорковски
Нови обвинения срещу Ходорковски
Спортист № 3 подкрепи Българската Коледа
Спортист № 3 подкрепи "Българската Коледа"