НОВИНИ

Непочистен участък от магистрала Марица създава предпоставки за катастрофи

Участък от автомагистрала Марица край Димитровград през целия ден остана неопесъчен и труднопроходим, за това сигнализира наш зрител. На места се е образувала дебела ледена покривка, което създава предпоставки за произшествия. От АПИ съобщиха, че 38 машини почистват магистралата непрекъснато, а снегопочистващите фирми разполагат и с всички необходими материали за поддържането на пътя.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
17:52, 18.01.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Кадрите ни изпрати нашият зрител Борис Попчев, който тази сутрин пътувал от Пловдив към границата ни с Турция. По думите му участъкът от автомагистрала Марица до разклона за Харманли обаче се оказал истинско изпитание.

Борис Попчев
Опасно е разбира се, има една лента по която не може да се изпревари и не може да се пътува. На места даже има лед, лед долу. Никой не е минавал нито да хвърли луга, нито да почиства.

И нашият екип установи, че на места двете платна на автомагистрала "Марица" край Димитровград са покрити с лед и автомобилите се движеха изключително внимателно. Състоянието на аутобана притесни и опитни шофьори, които спряха край Димитровград, за да решат дали ще продължат.

Евгени Исак, шофьор
В Турция чистят снега и всичко е нормално. Още като пристигнахме в България пътят стана ето така. Лош е. Ще се стараем да бъдем много внимателни. Просто е трябвало да се изчисти. Това е аутобан. Ние плащаме за пътя.
;

От Агенция "Пътна инфраструктура" ни информираха, че движението на всички моторни превозни средства по аутобана се извършва при зимни условия. 38 почистващи машини работят непрекъснато по поддръжката на пътя, осигурени са и необходимите препарати.

Станислав Дечев, областен управител на Хасково
И при нас има доста сигнали за състоянието на магистрала Марица. Уверението от Пътната агенция е, че се прави всичко възможно, при тези условия с непрестанен снеговалеж да се поддържа състояние.

Около 50 см е новата снежна покривка в Хасковско. Обстановката остава усложнена. Въведени са ограничения за движение на камиони над 12 тона по пътя Хасково-Пловдив и Стара Загора-Хасково- Кърджали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище за родители в Благоевград
Училище за родители в Благоевград
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Звезден молец и илюминации
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Звезден молец и илюминации