НОВИНИ

Непочистени улици пречат на събирането на боклука в Кладница

Падането на снега прекрати извозването на боклука в по-високите части на село Кладница. За натрупаните купища боклуци около контейнерите сигнализираха зрители на БНТ 2.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:20, 24.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Село Кладница е в полите на Витоша и през лятото е любима туристическа дестинация за много софиянци и перничани. Зимата обаче заради снега и студа то е трудно достъпно. Романтиката отстъпва място на ежедневните проблеми на постоянните му жители - непроходими улици, аварии с водопровода и натрупване на боклуци.

"От 10 декември насам тези кофи не са вдигани."

"Вчера и днес включително фирмата обикаля, може би затова от 20 дена насам кметът предприе да опесъчи улиците, за да може почистващата фирма да стигне до кофите за боклук."

Опитът за почистване е забележим в по-ниските части на селото. Там отпадъците от малките кофи вече са са прибрани. До по-високите части обаче тежките камиони на фирмата не могат да стигнат, обясни по телефона кметът на Кладница Васил Мирчев. Положението било такова всяка година, а качването на тежките камиони по стръмните заледени улици в момента било рисковано.

Доскоро заради леда автобусите от Перник са стигали до съседното село и хората са превозвани до там с друг транспорт, разказа шофьор на автобус.

"Ами сваляме ги микробуси до Рударци, защото те са по-проходими, и оттам ги прекачваме в автобуса и продължаваме да си изпълняваме курса."

"И докога беше така?"

"И вчера беше така. Днес времето е по-топло и се качваме."

И изглежда за да ни убеди, че ситуацията с опесъчаването в Кладница е голям проблем, шофьор на малък камион се подхлъзна и само късметът спаси екипа ни от сериозен инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последни дни на 43-тото Народно събрание
Последни дни на 43-тото Народно събрание
Върховният съд реши за Брекзит
Върховният съд реши за Брекзит