COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Неправителствени организации с отворено писмо до премиера за втори лифт в Банско

15 неправителствени организации, сред които и Сдружение"Бъдеще за община Банско", разпространиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов с искане за лична среща с него. В писмото си организациите, които защитават необходимостта от изграждането на втори лифт в Банско, пишат, че властта пренебрегва тяхната гледна точка и настояват за диалог с правителството.

от БНТ
19:44, 23.01.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В писмото се посочва, че в последните дни е имало активни, необявени публично контакти на високопоставени членове на държавната администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени. Били са обсъждани идеи за налагане на нови, допълнителни рестрикции за развитието на зимния туризъм в България и в частност - на туристическа и ски зона „Банско“.

Според организациите, подкрепящи изграждането на втори лифт в зимния курорт, тази комуникация само с няколко организации е непрозрачна и будеща съмнения за нерегламентирани връзки на високопоставени чиновници в Министерския съвет. Все по-агресивният екологичен рекет в последно време ще се отрази пагубно на българската икономика и ще доведе до тежки негативни последици, смятат те.

15-те неправителствени организации настояват премиера Борисов да чуе и тяхната гледна точка. Според тях, единствено при равнопоставен, открит и честен диалог, може да се вземат верни и балансирани решения. Те са категорични, че регионите и бизнесът имат огромна нужда от решения, които да дадат възможност за нов, по-голям икономически ръст и увеличение на доходите на хората от цялата страна, включително и от изостаналите планински региони.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 3,3 по Рихтер край Своге
Земетресение от 3,3 по Рихтер край Своге
ТОП 5: Районите, които произвеждат най-предпочитаните вина в Югозападна България
ТОП 5: Районите, които произвеждат най-предпочитаните вина в Югозападна България