НОВИНИ

Община Стара Загора обеща да почисти нерегламентирано сметище в града

Яма с животински отпадъци бе открита в квартал "Индустриален" в Стара Загора. Тя е намерена случайно, след подаден сигнал от граждани за незаконни боклуци до Община Стара Загора. При направената проверка е установено, че в ямата има кожи от овце и кости от едър добитък.В продължение на 2 км могат да се видят всякакви отпадъци - от строителни до битови. Кой ги е изхвърлил не може да се каже.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
07:06, 20.01.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Най-притеснителното е, че нерегламентираното сметище се намира в близост до р. Сазлийка. Властите откриха ямата с животински отпадъци в четвъртък. Те са подали сигнал до инспектората на Община Стара Загора. От там са реагирали веднага и са започнали премахване на ямата.

Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора: При проверка на заустващата точка на дъждоотливните води на Стара Загора аз и заместник-кметът по строителството се натъкнахме на тази ситуация. Нямахме сигнал. Видяхме една яма - може би около 25 квадрата беше, с дълбочина не по-малко от 2 м, подготвена вероятно за голям брой животни да се загробят. /.../ Веднага сигнализирахме Районната прокуратура, Областната дирекция за безопасност на храните.

Отпадъците са събрани и изгорени, а ямата е зарита, каза той, като обеща, че незаконното загробване на животински остатъци на територията на Стара Загора ще бъде пресечено.

;

Водите не са питейни и няма опасност за хората, но въпреки това е нерегламентирано това изхвърляне на отпадъци, добави Делян Иванов.

Делян Иванов: Общината ще почисти този замърсен участък и ще направим превантивни действия да не се замърсява районът.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нона Караджова определи създаването на ВиК холдинг като стъпка в правилна посока
Нона Караджова определи създаването на ВиК холдинг като стъпка в правилна посока
Делото срещу Димитър Желязков тръгва по същество
Делото срещу Димитър Желязков тръгва по същество