НОВИНИ

Нетаняху: Иран прави много опасна стъпка със свръхобогатяването на уран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху коментира изявлението на Иран, че ще наруши ограничението за обогатяване на уран, поставено от застрашената ядрена сделка, като "много опасна стъпка".

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:24, 07.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света
нетаняху иран прави опасна стъпка свръхобогатяването уран

"Тази мярка е много опасна стъпка и аз призовавам моите приятели, лидерите на Франция, Великобритания, Германия: Вие подписахте споразумението и казахте, че в момента, в който Иран вземе тази мярка, ще бъдат наложени тежки санкции", каза Нетаняху.

Иран съобщи днес, че ще превиши границата за обогатяване на уран, определена от ядреното споразумение, стремейки се да притисне поддръжниците да запазят своята страна от сделката. Ислямската република заплаши също да прекъсне по-нататъшните си ангажименти, освен ако не бъде намерено решение от страните по споразумението от 2015 г.

Решението за стартиране на обогатяването на уран над договореното максимално ниво от 3,67% идва въпреки опозицията от страна на Европейския съюз и Съединените щати.

Нетаняху се противопостави на ядреното споразумение и призова американския президент Доналд Тръмп да се оттегли от него, което в крайна сметка той направи.

Въпреки че се противопостави на сделката, Нетаняху призовава европейските нации да наложат своите параметри, в опита му, заедно със САЩ, да окажат натиск върху Иран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха трупове на крави край Обзор и Ахтопол
Откриха трупове на крави край Обзор и Ахтопол
Какви работници ще се търсят в следващите години?
Какви работници ще се търсят в следващите години?