НОВИНИ

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, който подготвя БСП. Това каза в "Денят започва" Нигяр Джафер, зам.предс. на Народното събрание. По думите й тази седмица ръководството на партията ще обсъди темата на вота. Според нея секторите "Сигурност" и "Здравеопазване" винаги "плачат за вот на недоверие".

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 06.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В студиото на БНТ зам.-предс. на НС каза, че оставката задълбочава още повече безизходицата в здравния сектор и само един човек в държавата знае кой ще е бъдещият министър, а според нея е възможно той да не е медицинско лице.

Нигяр Джафер, зам.предс. на НС и депутат от ДПС: Това е бюджет на отложената реформа. Моето твърдение е, че няма философия. Няма как да има приемственост, когато министрите се сменят на 6,7 месеца и всеки следващ отрича предходния. Това е бюджет, с който управляващите се опитват да си осигурят повече спокойствие. Нито пациентите ще получат по-качествено здравеопазване, нито работещите ще получат по-добро заплащане, защото това е бюджет на отложената реформа.

По думите й рано или късно трябва да има електронно здравеопазване, защото това е един от начините за контрол на здравната система и в противен случай ще говорим, че нито една система не работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: Вотът на недоверие към кабинета ще бъде отхвърлен
Димитър Главчев: Вотът на недоверие към кабинета ще бъде отхвърлен
Григор Димитров с рекордно класиране в световната ранглиста
Григор Димитров с рекордно класиране в световната ранглиста