НОВИНИ

Нигяр Джафер: Ще подкрепяме предложения, които са близки до нашата програма

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер, категорично заяви в "Денят започва", че ДПС няма да подкрепя правителство, в което участват крайни националисти. Те ще подкрепят единствено предложения, които са близки до тяхната програма.

нигяр джафер подкрепяме предложения близки нашата програма
bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 20.04.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
Нигяр Джафер, зам.-председател на народното събрание, депутат от ДПС: "ДПС се позиционира на принципна основа, на принципно място. Защото защитаваме позиции, които защитаваме винаги, независимо дали сме в управлението или в опозицията. За на основната насока и цел е защита на евроатлантизма и това, че България е част от ЕС и НАТО."

ДПС ще отстояват своите позиции за борба с бедността и демографските проблеми.

Нигяр Джафер: "Нека не забравяме, че едно депутатско място ни дели от третата политическа сила. Формално сме на четвърта позиция. ДПС плати политическа цена за отстояване на едни позиции, въпреки огромния натиск и агресия приложени в тази кампания. Ние имаме принципи, които отстояваме от 27 години и ще продължаваме да го правим. Този път поставихме нови акценти - борба с бедността и демографските проблеми. Вярно е, че много партии разписаха подобни мерки, но при нас конкретно ние казахме, че ще отстояваме това инвеститорите в България да се чувстват комфортно. Ще защитаваме дребния и среден бизнес, и то местен бизнес, по места , по райони, за да може да се създават работни места. Държавата не може да разкрива работни места, някои трябва да се разделят с тези илюзии и разбирания от преди много години. Сериозна реформа в здравеопазването и достъп до качествено образование на всички."

Тя категорично заяви, че няма да подкрепят правителството, но ще подкрепят предложения, които са близки до програмата им.

Нигяр Джафер: "Ние ще подкрепяме за предложения, които са близки до нашата програма. Няма да подкрепим правителството, защото това ще бъде правителство, не на ценностна основа, а аритметично мнозинство, което прави някакъв сбор от хора. Казали сме, че няма да приемем в него да участват крайни националисти. Днес когато Европа се обяви категорично против националистическите и популистки формации, в България, при това при предстоящо председателство на ЕС, отиваме към правителство, което е подкрепено от националистически формации. Това противоречи на нашите разбирания."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Днес започваме разговори за съставяне на коалиционното споразумение
Каракачанов: Днес започваме разговори за съставяне на коалиционното споразумение
Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение
Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение