НОВИНИ

Никола Саркози признава грешките си в книга

Бившият френски президент Никола Саркози подробно разкрива грешките на мандата си в своя книга. Тя ще излезе в понеделник, 25 януари.Политическите наблюдатели описват книгата като много лична. В 300 страници, Саркози отправя директно послание към французите , но уверява , че не става дума за обявяване на президентска кандидатура за изборите през 2017 г.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
14:25, 22.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
никола саркози признава грешките книга

Книгата излиза девет месеца преди първичните избори на " Републиканците " - партията на Саркози, които трябва да определят кандидата за Елисейския дворец.

Авторът анализира мандата си и не спестява признания за грешките си, които според Фигаро са 27 в книгата - сред тях са оставането в сила на 35 часовете работна седмица и " разочароващата " кампания преди четири години. Саркози обяснява , че провалът на изборите през 2012 г. го е накарал да " анализира това , което можех да напрвая другояче , едновременно в прокарването на реформите и в упражняването на президентската власт".

Саркози изразява съжаление , че е отишъл на разходка с яхтата на неговия приятел предприемачът Венсан Болоре до Малта , веднага след избирането му през 2007 г. Тогава това пътуване със бившата му вече съпруга Сесилия и синът им Луи предизвика много коментари.

Очаква се книгата да бъде издадена в над 120 000 екземпляра..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанците в Австрия ще учат задължително немски
Бежанците в Австрия ще учат задължително немски
В предаването Плюс това в събота очаквайте!
В предаването "Плюс това" в събота очаквайте!