НОВИНИ

Николай Ненчев определи делото срещу него като съшито с бели конци

С усещането съм, че ме обвинява руски прокурор, а не български. Решенията ми винаги са били свързани с това, че се касае за геостратегия, за геостратегическия избор на България, каза бившият военен министър Николай Ненчев, след като в СГС започна първото дело срещу него.

bnt avatar logo
от БТА
13:30, 22.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Много сериозно започна да се оспорва членството на България в ЕС и НАТО и това дело е знаково, каза Николай Ненчев. В обвинителния акт чух няколко пъти, че съм накърнил интересите на Русия, добави той.

Ненчев е подсъдим за двигателите на самолетите МИГ. Срещу него има разследване и за дрехите на армията.

Ненчев цитира докладна записка на Румен Радев до тогавашния министър Ангел Найденов, в нея Радев насочвал вниманието на министъра към Полша, каза Ненчев и определи процеса срещу него като съшит с бели конци. Ненчев изрази опасение Радев да не се отрече от думите си. Стана ми странно поведението му малко преди да стане кандидат за президент, обясни Ненчев.

Николай Ненчев - бивш министър на отбраната: Съзнателно неизпълнение на договори с руската компания МИГ, което са произлезли щетите, за които сме повдигнали обвинение. Данните от досъдебното производство категорично сочат, че съвсем съзнателно не е изпълнен този договор. Право на подсъдимия е както иска да интерпретира фактите. В обвинителния акт чух 5-6-7 или 8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и на РСК - МИГ, което е твърде странно, пак казвам за пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия ще ускори депортиране на нелегални мигранти
Германия ще ускори депортиране на нелегални мигранти
Нови правила във варненските детски ясли и градини
Нови правила във варненските детски ясли и градини