НОВИНИ

Николай Ненчев: ​Военната авиация ще разполага с 10 двигателя за МиГ-29

Военната авиация ще разполага с десет двигателя за МиГ-29, а договорът за тяхната доставка вече е подписан. Това съобщи в авиобаза "Крумово" министърът на отбраната Николай Ненчев. Той присъства на церемонията по смяната на командира на 24-та авиационна база. Постът заема бригаден генерал Димитър Иванов.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
15:39, 10.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От поръчаните 10 двигателя четири ще бъдат нови, съобщи военният министър.

Николай Ненчев - министър на отбраната: Първите два от тях ще бъдат на разположение на базата в края на месец април следващата година, т. е. ще има застъпване.

Останалите осем двигатели ще бъдат доставяни по 2 всеки месец от лицензирана българска фирма. Новите двигатели ще повишат летателната подготовката на военните ни пилоти.

генерал-майор Цанко Стойков - командващ ВВС: Ще подобри изправната авиационна техника, ще я увеличи и ще даде повече възможности за нальот за по-надеждно носене на бойното дежурство по ерполисинг тъй като това са двигатели на МиГ-29.

За модернизация на авиационната техника са заделени 400 милиона лева, сред които са и парите за поддръжка и рехабилитация на бойните хеликоптери. До края на годината ще се организира широко обществено обсъждане по всички въпроси около избор на нов многоцелеви изтребител, съобщи още министърът на отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С идването на Тръмп в Белия дом се очаква кардинална промяна на менюто
С идването на Тръмп в Белия дом се очаква кардинална промяна на менюто
Протест пред президенството срещу фалита на КТБ
Протест пред президенството срещу фалита на КТБ