НОВИНИ

Николина Ангелкова: Нови правила за регулиране на къмпингуването по Черноморието

Нова работна група ще изработи правила за регулирането на къмпингуването по Черноморието. Това заяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Сформирането на тази работна група се налага след постъпили сигнали за нерегламентирано поставяне на каравани и палатки на Корал и нерегламентираното ползване на ток там.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:36, 05.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тази година се натъкваме на иновативни нарушения по морските плажове, които се различават от миналата година, но проверките ни съвместно с останалите компетентни и контролни органи показват, че нарушенията все пак намаляват, каза министър Ангелкова и добави, че са подадени сигнали до всички отговорни местни институции и до прокуратурата. Тя даде примери с морски плажове „Панорама" и „Кабакум - централен", където има избрани изпълнители, но те не влизат в правата си и плажовете трябва да се обявят за неохраняеми.

Николина Ангелкова - министър на туризма: На плажа на с. Лозенец предстои да прекратим договора с наемателя по взаимно съгласие, защото там се оказа разминаване на кадастралните карти, предстои ново заснемане.

Министерството следи ситуацията на плаж „Равда-ХТИ", където е била поставена табела за частна собственост, което е недопустимо. Отново имаме сигнали и за Корал за нерегламентирано къмпингуване и ползване на електричество от съседни имоти за захранване на каравани и палатки. Въпросът за регулирането на къмпингуването е изключително належащ, подчерта министър Ангелкова.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Ние изискваме къмпингуването да се осъществява само в регламентираните за това места, като за целта ще бъдат променени и Законът за устройство на територията, за да може къмпингуването да има по-лек разрешителен режим и по лесно да се изграждат къмпинги, за да може да се отговори на очакванията на хората, които искат да упражняват този вид туризъм.

До 15 септември най-късно работната група трябва да е готова с предложенията, които да се включат в Закона за туризма, заяви министър Ангелкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в района на монтанското село Славотин
Пожар в района на монтанското село Славотин
Британският принц Хари с любимата си на романтично пътешествие в Африка​
Британският принц Хари с любимата си на романтично пътешествие в Африка​