НОВИНИ

Никой не иска да поеме снегопочистването в община Златарица

Преди началото на зимния сезон няма желаещи фирми, които да поемат снегопочстването във високопланинската община Златарица. Въпреки че тази година от общинския бюджет са заделени повече средства, заради трудния терен никой не иска да поеме риска да чисти снега там.

bnt avatar logo
от М. Бориславова
17:46, 02.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
никой иска поеме снегопочистването община златарица

Въпреки че зимата е най-красива в златаришкият балкан, падне ли сняг, достъпът до живописните села става труден и дори невъзможен. За това местните всяка година се запасяват със стоки от първа необходимост преди снега да ги затрупа.

Жител на село Росно: Аз примерно като има голям сняг си купувам брашно и месим!
Жител на село Росно: Нашето село е някъде на 110-115 метра надморска височина. Но нагоре там е по-високо, примерно Резач, Средно село те са някъде на над 700 метра надморска височина!

Заради планинският терен все по-трудно става намирането на фирми, които да се заемат със снегопочистането в общината.

Пенчо Чанев, кмет на община Златарица: Пари тази година има, държавата тази година осигури добро финансиране. Трябва да се мисли законът да бъде променен. Сега всичко е еднакво. Всички сме на километър, ама снега вали на километър. И ако в Лясковец снегът е 10 см., в Средно село - 110 см. Парите обаче за почистване са едни и същи!

Миналата година се наложи кметът Пенчо Чанев сам да разчиства пътищата в най-отдалечените сала от общината, тази година обаче местните се заричат, ако не се намери фирма, да му помагат с лопати и гребла .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО сезираха главния прокурор за антибългарска дейност на БХК
ВМРО сезираха главния прокурор за антибългарска дейност на БХК
Нараства интересът на холандски компании към български корабостроителници
Нараства интересът на холандски компании към български корабостроителници