НОВИНИ

НИМХ: Парите за прогнозата за времето ще стигнат до края на месец август

Националният институт по метеорология и хидрология очаква извънреден транш от МОН в размер на 150 хил. лв. Това заяви проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ във връзка с идеята за отделянето на института от БАН.

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 09.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ: С последния транш, който министър Вълчев обеща и вероятно понеделник или вторник ще получим, това ще ни даде възможност да работим до може би края на август, първата седмица на септември, зависи как вървят консумациите ни и след това ще продължим пак да чакаме следващ транш от някъде, за да можем да си платим енергии, горива, комуникации, които са абсолютно необходими, за да можем да си вършим дейността.

Директорът допълни още, че никой, освен Общото събрание, не може да контролира средствата, които в момента държавата отпуска за БАН. По думите му, решението за отделяне на НИМХ от БАН е обмислено и отговорно. Брънзов каза, че до момента не е имало среща между премиера Бойко Борисов и синоптиците. По-рано директорът на НИМХ подписа споразумение за сътрудничество с председателя на Селскостопанската академия. Целта му е по-ефективна работа и съвместни проучвания, свързани с климатичните промени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцката полиция разби престъпна група за фалшификация на паспорти
Гръцката полиция разби престъпна група за фалшификация на паспорти
Борисов: Не делим финансирането на общините според кметовете
Борисов: Не делим финансирането на общините според кметовете