НОВИНИ

Нинова: Държавата да поеме разходите на желаещите да сменят личните си карти

Държавата да поеме разходите за смяна на личните документи, на гражданите, чиито данни изтекоха при хакерската атака срещу НАП и желаят да ги сменят с нови. Това предлага лидерът на БСП Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:25, 26.07.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
нинова държавата поеме разходите желаещите сменят личните карти
Корнелия Нинова, председател на БСП: Изтичането на личните данни на 5 млн. българи е прецедент. Бих нарекла и кризисна ситуацията. Правителството действа абсолютно неадекватно и не предприема никакви мерки. Затова ние поемаме инициативата да защитим сигурността на хората, на собствеността и финансовите им средства. Държавата и правителството не можаха да опазят личните данни и днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяната на личните документи на онези българи, които поискат това.

Нинова даде срок подмяната да се случи в рамките на 3 месеца.

Красимир Ципов от ГЕРБ определи изказването й като политическо хакерство с единствената цел да всяват паника и напрежение сред гражданите.

Красимир Ципов, ГЕРБ: Хубаво е гражданите да разберат, че не трябва да сменят личните си документи. Това, което е изтекло от масивите на НАП, са лични данни. Компетентните органи работят по въпроса и ще бъдат установени виновните, включително и длъжностните лица. Това обаче не означава, че хората трябва да подменят личните си документи. Гражданите трябва да запазят спокойствие. Нямаме нужда от нагнетяване на напрежение и всяване на паника. За съжаление от БСП са способни само на нещо такова. Корнелия Нинова трябва да разбере, че по този начин няма да натрупа никакъв дивидент.

Ципов увери, че с изтеклите данни от сървърите на НАП няма как да се извършат имотни сделки, сделки за прехвърляне на моторни превозни средства

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът отхвърли президентското вето за изтребителите F-16
Парламентът отхвърли президентското вето за изтребителите F-16
Метеорит падна в оризово поле в Индия
Метеорит падна в оризово поле в Индия