НОВИНИ

Номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ са готови

СДС определи номинациите си за общата листа за евроизборите с ГЕРБ. Кои са избраните обаче, от синята партия не пожелаха да кажат, това ще стане ясно след среща и обсъждане с партньорите за изборите. Преди седмица от ГЕРБ обещаха на СДС две места в листата, едното от които със сигурност избираемо.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:18, 26.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Кандидатури за общата листа с ГЕРБ от СДС събираха днес до 11 часа. След това на двучасово заседание Националният съвет определи номинациите.

Румен Христов, председател на СДС: Има номинации, които обаче трябва да бъдат обсъдени с коалиционните партньори и няма да ги споменавам. - А кога ще е срещата с ГЕРБ? Зависи от коалиционните, не коалиционни партньори, а партньорите, с които ще се явяваме на предстоящите избори с политическо споразумение най-вероятно, така че е рано да говорим.

Номинирани са знакови седесери, добави Румен Христов. Доста хора са номинирани, допълни и Владимир Кисьов. В края на миналата седмицата стана ясно, че той няма да представлява СДС в общата листа.

Владимир Кисьов, СДС: - А вие защо се отказахте? Аз не съм се отказвал, аз не съм давал никога съгласие. - За тази коалиция ли сте? - За това споразумение съм.

Кандидатурите на СДС ще станат ясни или на предстоящата среща с ГЕРБ, или на официалното представяне на общата листа на 31 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 До понеделник Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС
До понеделник Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС
БСП няма да се върне в НС за гласуване на рокади в кабинета
БСП няма да се върне в НС за гласуване на рокади в кабинета