НОВИНИ

Номинират изявени жени в конкурса „Жена на годината на Благоевград”

В Благоевград започнаха номинациите на изявени жени в конкурса „Жена на годината на Благоевград”. Конкурсът се провежда вече 14 години, като организаторите от благотворително дружество „Македония”, клуб „Жена на годината“ и Радио Благоевград очакват и тази година броят на номинираните да е голям. Миналата година номинации получиха над 250 дами от града.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Десислава Малинова
17:30, 06.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Само ден, след като започнаха номинациите, 20 благоевградчанки са предложени за награда в конкурса. До 16-и март, когато е крайният срок за номиниране, всеки желаещ може да предложи предпочитана от него кандидатура, като посочи името, професията и заслугите в полза на обществото на избраната от него жена.

Олга Ворошилова, съорганизатор
„За мен е важно на дъщеря си да покажа хора, които освен работа, че са добри майки, перфектни съпрузи, правят нещо за обществото, което не се събира само в думата благотворителност, в смисъла на даване на финанси, а в по-голям спектър на тази дума. Това може да бъде личното време което те полагат за доброволческа работа и всеки пример.

Д-р Теменужка Любенова е сред създателите на конкурса в Благоевград. Тя е носител на ценния приз за 2012 година. За жените на Благоевград казва, че са силни, борбени, неотстъпчиви и обичащи.

Д-р Теменужка Любенова, носител на приза
„Няма жена, която да може да бъде отговорна, ако сърцето ѝ не е любящо. Когато една жена обича, не може да има никакви прегради за това, което е решила да постигне.”

Десетте финалистки в конкурса ще станат ясни на 17 март. Победителката в конкурса „Жена на годината на Благоевград” ще бъде обявена в навечерието на големия християнски празник Благовещение - на 24 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците от 2 и 6 клас може да получат учебниците си в PDF формат
Учениците от 2 и 6 клас може да получат учебниците си в PDF формат
Еко министърът отмени решението за предварително изпълнение на плана за Пирин
Еко министърът отмени решението за предварително изпълнение на плана за Пирин