Във Ветрен остава в сила бедствено положение след поройния дъжд вчера следобед, но обстановката се нормализира. Днес аварийните екипи разчистваха главния път, по който щетите са най-големи. На места участъкът е непроходим. Няма засегнати къщи и пострадали хора.

Ветрен, Септември

За по-малко от половин час силната буря успяла да превърне главния път във Ветрен в истински лунен кратер.

Засегнати къщи няма, но части от близкия асансьорен цех бяха наводнени.

От община Септември казаха, че бедственото положение във Ветрен ще остане в сила докато от регионалното министерство не довършат главната отсечка в града, която се оказва част от републиканската пътна мрежа. От 2015 година пътят е само с основен слой асфалт.

Радослав Лютаков, кмет на Ветрен: Постоянни писма до Агенция пътна инфраструктура пускаме. От две години кореспондираме с писма, че трябва да се положи втория слой. Така или иначе отговор не получихме. В началото на годината взехме решение на общинския съвет, с което искахме ние от общината, макар и тежкото финансово състояние, ние да положим втория слой настилка.

След щетите от пороя обаче днес за оглед на място незабавно пристигнаха екипи на пътната агенция.

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" отговориха, че са изискали от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа в град Ветрен. Очаква се в понеделник да стане ясна стойността на щетите след поройния дъжд. Пътната агенция и община Септември ще подпишат протокол за съвместно финансиране на ремонтите на пътищата - уточниха от ведомството.