НОВИНИ

Нормализира се обстановката след силния вятър през нощта в Бургаско

Оранжев код за опасно време в Сливенска и Бургаска област днес. Очакванията са за ветрове със скорост до 30 метра в секунда, а в Бургаско - и за обилни снеговалежи. В други 13 области на страната е валиден жълт код.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 04.01.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

БУРГАС

В Бургаска област тази нощ имаше силен вятър и снеговалежи главно по високите части на Стара планина и Странджа. Сняг не е валял единствено в Бургас, в района на автомагистрала „Тракия" и Ришкия проход. Заради силния вятър снощи има паднали дървета около река Ропотамо по пътя за Царево, но още преди полунощ пътят е бил разчистен.

Всички пътища в региона са отворени и проходими при зимни условия. По пътя Обзор - Слънчев бряг е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщават от Областно пътно управление. През нощта най-много сняг е валял в района на община Малко Търново и по пътя Средец - Елхово. Няма бедстващи села. Всички пристанища на територията на Бургас са отворени. Няма отменени полети на Летище Бургас. За днес остава в сила предупредителният оранжев код за снеговалежи и силен северен вятър.

ШИПКА

От снощи сняг вали и на прохода Шипка. Към момента снежната покривка е около 10 см. Пътното платно е почистено и опесъчено. Движението е нормално. Машините на снегопочистващата фирма са в 24-часова готовност.

СМОЛЯН

Обилният снеговалеж усложни обстановката по високопланинските проходи в Родопите. През Превала, Рожен и Печинско временно e oгpaничeнo движeниeтo зa aвтoмoбили нaд 12 т., А товарните автомобили над 3 тона и половина трябва да са задължително с вериги. Ограничено е движението на камиони и по пътя Михалково-Девин заради снегопочистване. Към момента няма населени места без електричество. Водоснабдяването също навсякъде е нормално

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без гратисен период за винетките
Без гратисен период за винетките
Четири устройства за винетки вече са инсталирани на Дунав мост при Русе
Четири устройства за винетки вече са инсталирани на "Дунав мост" при Русе