НОВИНИ

"Нощта на театрите": Представления, изложби и срещи с любими актьори

150 събития в 16 града ни очакват в "Нощта на театрите". Представления, изложби и срещи с любимите актьори са част от инициативата. С най-голям интерес обаче публиката очаква обиколката в театралните потайности. Повече от 600 души ще се включат в разходката зад кулисите на Народния театър.

Айше Сали
от Айше Сали
09:50, 17.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
Още
Стоян Пепеланов, актьор: За мен театърът, освен че е професия, той е и съдба.
Ева Данаилова, актриса: За мен театърът е отговорност.

Той ще излезе на сцената за моноспектакъл в памет на незабравимия Велко Кънев. Тя за първи път ще покаже на публиката тайните зад завесата.

Ева Данаилова, актриса: С костюмографите, с хората, които работят над образа ти. Целият този път, който изминаваш, самите стъпките по коридора, по който вървиш са част от образа ти.

Непознати истории, ателие за грим и възможност да се почувстваме за малко като актьори са сред изненадите. А най-важната задача на трупата - почитателите да застанат "очи в очи с театъра".

Ева Данаилова, актриса: Нали казват, че в очите се крие душата. И наистина Народният театър притежава голяма душа и дух. И всъщност разхождайки се по коридорите можеш да усетиш много от това, което се е случвало и преди.

"Нощта на театрите" се пренася и в дигиталното пространство. В 6-часово онлайн студио всеки може да зададе въпрос на посланиците на инициативата. Така публиката и героите ще търсят общ език. Стоян Пепеланов пък ще се опита да го намери в ролята на "Даскал" неделя вечер.

Стоян Пепеланов, актьор: Разговаряйки, задавайки въпроси на учениците, той задава и въпроси на публиката. И разбира се, непрекъснато им казва: не, не желая да ми отговорите. Но ако ви се постави този въпрос, вие какво мислите?

И в края на разходката всеки ще получи ваучер. За да може още веднъж да усети магията на театралното приключение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Денят започва с Георги Любенов: Реакциите след оставката на Валери Симеонов
В "Денят започва с Георги Любенов": Реакциите след оставката на Валери Симеонов
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов