НОВИНИ

Нов директор на програма "Хоризонт"

От 18 септември програма „Хоризонт“ на БНР има нов директор – Ивайло Савов. Той е кадър на БНР с над 30-годишен опит в електронните медии.

нов директор програма хоризонт
bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 18.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Журналистическата си кариера Ивайло Савов започва като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен, кореспондент на БНР и дългогодишен директор на регионалната радиостанция.

Последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд.

Той е преподавател по радиокомуникации, радиосистеми и радиопрограмиране в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. Един от създателите на специалността журналистика в учебното заведение.

Ивайло Савов има близо 20-годишен управленски опит като директор, член на Дирекционния съвет на БНР, член на Програмния съвет на БНР и член на Обществения съвет на БНТ.

За своя обществена мисия е приел реставрацията и консервацията на църковни и възрожденски паметници на културата и подпомагане на младежкото изкуство, за което работи чрез създаденото от него сдружение „Българска икона“.

Днес в 11:30 часа Генералният директор на БНР Александър Велев представи официално пред екипа новия шеф на „Хоризонт“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ2 ще излъчи пряко избора на управител на НОИ
БНТ2 ще излъчи пряко избора на управител на НОИ
Вътрешният министър Валентин Радев отхвърли критиките на пожарникарите
Вътрешният министър Валентин Радев отхвърли критиките на пожарникарите