НОВИНИ

Инцидент на новия булевард във Варна

Земна маса се свлече върху отсечката от новия бул. "Васил Левски", която минава през ромската махала "Максуда" във Варна, и затвори за кратко локалното платно. При инцидента няма пострадали хора, но няколко къщи са застрашени от срутване, защото се намират на ръба на ската.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
20:46, 23.05.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От няколко години в ромската махала „Максуда" тече акция на общината по събарянето на незаконните постройки. Къщите по ръба на ската е трябвало да бъдат премахнати в хода на строителството на новия булевард, но Върховният административен съд е отменил заповедта.

Иван Портних, кмет на Варна: Ние веднага сме го обжалвали, но делото е насрочено за 20 януари 2020 година. Няма да чакаме тази къща да слезе на локалното, днес още започват събарянето. Няма да сме в нарушение, защото тук става въпрос за живота на хората - влизаме и събаряме.

По адресна регистрация в къщата, в която всеки момент може да се срути, живеят четирима души. Те бяха спешно евакуирани.

Алих Ахмедов: Тази вечер ще гледам да останем при комшиите. С тая болна жена може ли пред чужди хора.То поне да имаха да кажат тази къща е за събаряне. 10 дена напред, 15 дена и всеки да си изнесе багажа.

След събарянето на най-застрашената къща ще бъдат премахнати още 15 незаконни постройки. Само така скатът може да бъде укрепен и обезопасен.

Иван Портних, кмет на Варна: Строим отгоре път, защото там не може да влезе нито полиция, нито пожарна, нищо в махалата, правим сервизен път и слагаме ограда, за да не могат да си хвърлят боклуците по ската и залесяваме ската.

За всички хора, чиито къщи ще бъдат съборени, Община Варна ще осигури временен подслон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генералният директор на ЮНЕСКО е в България
Генералният директор на ЮНЕСКО е в България
В Бургас поставиха пейки, изписани със стихове на Христо Фотев и Петя Дубарова
В Бургас поставиха пейки, изписани със стихове на Христо Фотев и Петя Дубарова