COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Нов излъчващ комплекс в БНТ

От днес БНТ има нов излъчващ комплекс. Той беше открит от генералния директор на телевизията Вяра Анкова. От комплекса ще се осъществява обслужването на многоканалното излъчване на програмите на националната телевизия.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:05, 19.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Условията в него ще подобрят координацията в работата между излъчващите екипи и останалите звена на медията. Новата работна среда създава условия за по-прецизен контрол на качеството на телевизионните програми и намалява рисковете при осъществяване на живи предавания.

Изграждането на новия излъчващ комплекс е част от инвестиционната програма на БНТ. До края на годината в плановете на обществената медия е предвидено и изграждането на нов нюзрум.

Симеон Касабов - изпълнителен директор на БНТ: Тук в момента можете да видите изцяло обновеният нов излъчващ комплекс на БНТ, който е подготвен за преминаването до края на годината в излъчване в HD и даване на възможност на всички колеги да могат професионално да си свършат работата с оглед индивидуалността на всеки един от каналите, който се излъчва. Те са 4. За момента. Казвам за момента, защото се надявам, че до края на годината ще имаме възможността да имаме поне още един канал, който да бъде профилиран и да създаваме необходимото съдържание и качество на нашите зрители.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Германия се реши и спаси "Луфтханза", наля 9 милиарда евро
Германия се реши и спаси "Луфтханза", наля 9 милиарда евро
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)