Нов корпус за студентите по дентална медицина в Пловдив

Стажантите и специализантите в денталния факултет към МУ в Пловдив започват учебната година с нова придобивка. В последния етап от обучението си бъдещите зъболекари ще се усъвършенстват в новия корпус, който беше официално открит дни преди старта на Академичната година.

от Мариела Хубинова
преди 6 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

На близо 750 кв. м разгъната площ са разположени 5 зали с общо 39 зъболекарски стола, които са последен модел. Има и хирургически кабинет.

Учебният корпус основно е предназначен за практическите занимания на студентите последен курс и тези, които специализират във факултета.

Ангелина Деянова - стажант: Столовете са много на брой, което ще даде възможност всеки колега да развие своите възможности, тъй като в стария факултет бяхме прекалено много хора.

С разширяването базата на Денталния факултет повече пациенти ще могат да ползват услугите на студентите по дентална медицина. Те са предпочитани от много хора от Южна България, заради по-ниските цени, на които се работи.

Д-р Христо Кузманов, Катедра по орална хирургия: Разбира се, че ще може да поемаме повече пациенти. Защото пациентите ще отидат в основната сграда, а другата част ще отидат при стажантите, които са 6 курс, по-голям опит и вероятно пациентите ще попадат на добре обучени студенти.

От ръководството на МУ в Пловдив отчитат и нарастване на интереса от страна на студентите към учебното заведение, в което вече учат над 6000 души.

Топ 24
Най-четени