НОВИНИ

Нов персонал в детската градина „Брезичка“ след появата на скандалното видео

Нов директор, нови учители и видеонаблюдение от понеделник в детска градина „Брезичка“ в Бургас. Мерките се въвеждат след скандалния видеоклип със скрита камера, който показва насилие и обиди на учителки над деца. От днес психолози започнаха работа с децата и персонала. Прокуратурата и Агенцията за закрила на детето изясняват всички обстоятелства около скандалния случай.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:05, 02.02.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Укривани ли са факти за насилие над деца от персонала на детската градина ще проверяват от Агенцията за закрила на детето.

Нейля Мурад, началник отдел в Агенцията за закрила на детето: От една страна има насилие, но има и такива членове на персонала, възрастни лица, които са били свидетели на това насилие, но те не са информирали никого."

Ако се установят такива служителите ще бъдат глобени, казаха още от агенцията.И днес учители и родители още не могат да приемат, че това, което се вижда на скандалния клип се е случило в тяхната детска градина.

Маргарита Георгиева, учителка: Никога не сме допускали, че може да има такива неща и да се случват такива неща в групите. Ние си обичаме нашите деца, те идват с желание на градина.
Събка Недева, директор на ОДЗ „Брезичка: Честно да Ви кажа, нямам обяснение за случилото се. И записът е направен в ден, в който бях в отпуск. Не се оправдавам в никакъв случай.
;
Керка Дюлгерска, прокурор: Открито са малтретирани пет деца. Това е потвърдено и от техните родители. Изтезанието по отношение на децата може да бъде както от психично, така и от физическо естество, така че техният брой продължава тепърва да бъде установяван.

Двете учителки от видеоклипа са уволнени, а досегашната директорка от понеделник ще бъде освободена и се пенсионира.

;
Мария Гюзелева, майка на на пострадало дете: Разбирате ли, просто не мога да повярвам, че тя не е чувала това, което се случва.
Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас: Аз и на госпожа Недева казах, и на вас казвам - ръководителят за това е ръководител, за да знае какво се случва в неговата детска градина.

Предстои прокуратурата в Бургас да повдигне обвинения на базата на видеоклипа и разпити на учителите и родители на пострадалите деца .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ограничения поставя новият закон за концесиите?
Какви ограничения поставя новият закон за концесиите?
Продължават споровете за Истанбулската конвенция
Продължават споровете за Истанбулската конвенция