НОВИНИ

Нов по-агресивен сценарий в телефонните измами

Нов по-агресивен сценарий на телефонните измамници във Варна. Те заплашват хората, че ако не получат исканата сума, ще влязат в жилището им и ще ги пребият. Въпреки постоянните предупреждения и разяснителните кампании и многото такива истории в медиите, телефонните измами стават повече, а ужилените са все възрастни хора. Вижте поредната история- тя е на варненеца Светлин Антов.

bnt avatar logo
от С. Благоева
19:46, 06.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Преди дни 68-годишният Светлин Антов едва не попаднал в капана на телефонните измамници. Мъжът, който му се обадил, поискал 20 хиляди лева и го заплашил.

Светлин Антов: Ще ви натрошим кокалите и ще изнасилим майка ви, ще я убием.

Възрастния мъж разказа, че се обадил и друг измамник, който се представил за полковник от полицията. Казал, че жилището му е под наблюдение, защото има акция за задържане на престъпници. И поискал Антов да му продиктува номерата на всички налични банкноти, с които разполага.

Светлин Антов: Аз започнах по една, по една банкнотите казвам им номерата, за да може да са белязани пари.

После мнимият полковник му казал да сложи парите в плик и да ги хвърли през балкона.

Светлин Антов: Три пъти съм излизал да ги хвърля и все нещо ме караше да не ги хвърля. Седнах в кухнята и казах, майко, ако щат да ни убиват, аз пари няма да хвърля.

Въпреки шока, Светлин Антов позвънил на телефон 112 и разказал, какво се случило. Дежурната служителка обяснила, че става дума за измама. От полицията във Варна заявиха, че този случай не е единствен и съветват при телефонно обаждане с искане за пари, да се обаждат на спешния телефон и в никакъв случай да не дават адреса и личните си данни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас почита Свети Николай като свой патрон
Бургас почита Свети Николай като свой патрон
Нови обвинения срещу бившия шеф на ВМА
Нови обвинения срещу бившия шеф на ВМА