НОВИНИ

​Нов сблъсък между БСП и ГЕРБ за пакета "Мобилност"

От ляво атакуваха управляващите, че са проспали възможността да защитят интересите на превозвачите. От ГЕРБ призоваха за обединение на опозицията и управляващите по темата и определиха като недържавническа позицията на БСП.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:55, 08.01.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От ляво подчертаха, че до май миналата година в разгара на българското европредседателство, правителството не е имало официална позиция в защита на интересите на превозвачите.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Смятаме, че правителството на Бойко Борисов проспа възможността да защити българския национален интерес, и обрече българските транспортни фирми. Това е тежък удар върху икономиката ни.

От ГЕРБ коментираха, че темата за превозвачите не е политическа на отделни партии, а национална.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Както българското правителство, така и всички евродепутати успяха да не позволят този пакет да влезе в сила. Трябва като българи да се обединим. Дори и опозиция, и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават националните интереси, а не да се търси разделение на нацията.

От БСП ще търсят подкрепа от лявото политическо семейство в Европа за превозвачите.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Призовавам г-н премиера да се обърне към г-жа Меркел, с която са близки, да помоли Германия да отстъпи от натиска и да се помогне на българския национален интерес и не само. Да се обърне към г-н Макрон, с който може би в Евксиноград решаваха този въпрос също за подкрепа.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Искам да попитам г-жа Корнелия Нинова, президентът на БСП Румен Радев е имал 3 срещи с президента Макрон. Тази тема дали беше поставена на дневен ред от президента Радев?
Корнелия Нинова - председател на БСП: Ние в президентските работи не се месим.

БСП посочиха, че техни депутати ще участват в протеста на превозвачите в Брюксел. От ГЕРБ заявиха, че там ще има представители от всички партии и трябва да бъде чут силният глас на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството и президентът с пълна подкрепа за българските превозвачи
Правителството и президентът с пълна подкрепа за българските превозвачи
ДРУГИТЕ новини:  Без пластмасови клечки
ДРУГИТЕ новини: Без пластмасови клечки