НОВИНИ

Нов скандал между ГЕРБ и БСП в Народното събрание

Нов скандал в Народното събрание между ГЕРБ и БСП във втория ден от новия политически сезон. Председателят на парламента Цвета Караянчева наказа със забележка лидера на БСП Корнелия Нинова. Причината - остри реплики от страна на Нинова във връзка с катастрофата в Своге и Закона за пътищата.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:27, 05.09.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Депутатите не успяха да гласуват задължителните колани в автобусите, предвидени в Закона за пътищата, но пък успяха да се скарат по повод същия Закон, който трябваше да бъде одобрен днес. Той обаче не влезе в пленарната зала, заради непостъпил в деловодството доклад,който трябвало да се обработи прецизно, обясни парламентарният председател. Лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага репликира.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": "17 души убихте, днес трябваше да им решим проблема. Няма закон за пътищата. Законът за пътищата го няма днес. Защо?".
Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура и медии в НС, ГЕРБ: "Тука се каза една тежка обида. Обвини се една парламентарна група като убийци. Недопустимо е! Спрете да яхвате болките на хората. Спрете! Стига сте се снимали с болни, ощетени хора! Кой в България не съжалява за смъртта на тези невинни хора? Вие ли сте единствената? Вие ли сте единствената, която жали от сутрин до вечер? Всички страдаме! Аз не съм убиец, г-жо Нинова! И не съм и крадец."
Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: "Г-жо Нинова, предвид на изказването Ви, Вие отправихте обвинение към една цяла парламентарна група и милион и сто избиратели, затова аз съм принудена да Ви накажа по чл. 156, т. 2-ра със забележка."

Следващото заседание на Народното събрание ще бъде на 12 септември, когато се очаква задължението да има колани в автобусите да бъде прието окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон издирва двама руснаци по случая Скрипал
Лондон издирва двама руснаци по случая "Скрипал"
Да не забравяме онези 15 невинни жертви
Да не забравяме онези 15 невинни жертви