НОВИНИ

Нов социален център в Исперих

Център за отдих, свободно време и социални услуги за възрастни и за хора с увреждания отвори врати днес в Исперих. Изграждането и оборудването му е с европейско финансиране по два проекта на обща стойност над 470 хиляди лева. За откриването на двуетажната сграда в Исперих бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и на земеделието и храните Десислава Танева.

bnt avatar logo
от Венета Николова
16:45, 23.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Новият център вече има своите обитатели – на втория етаж са разположени 6 клуба. Те се посещават от около 400 възрастни хора. Цветанка Иванова е председател на женския клуб за стари градски и народни песни „Надежда”. Разказва, че години наред са репетирали на това място в стари бараки, с ламаринен покрив.

Цветанка Иванова, председател на клуб „Надежда”
“Когато сме празнували някои празници - легените до нас, отгоре тече, но въпреки всичко духът е бодър. Чакахме търпеливо, без много да роптаем и ето - щастието дойде.”

На първия етаж се помещават обществената трапезария и Домашният социален патронаж, които разполагат с модерна кухня, а от началото на месеца храната в града се разнася с нов електромобил. Той спестява около 18 хиляди лева месечно от гориво. От услугата се ползват общо 184 социално слаби жители на Исперих и на 4 села в общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Анкара се проведе среща на Висшия военен съвет
В Анкара се проведе среща на Висшия военен съвет
Бизнесмен плаща глобите на жени, които носят бурки на плажа
Бизнесмен плаща глобите на жени, които носят бурки на плажа