НОВИНИ

Нов срок за светофар на Околовръстния път на Пловдив

Все още няма поставена светофарна уредба на Околовръстния път на Пловдив при разклона за село Марково. Обещание за обезопасяване на натоварения участък беше поето преди месец от община „Родопи“. Днес изтече крайния срок за монтирането на светофара, но такъв все още няма. Това установи и националният омбудсман Мая Манолова по време на посещение в Пловдив.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:50, 30.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Искането за поставяне на светофар е на жители на село Марково, които изпратиха и подписка до омбудмана на страната. В резултат от община „Родопи“ обявиха, че до края на септември на разклона ще има светофар. Проверка днес показа обратното.

Мая Манолова - омбудсман
"Не само че няма светофар, но няма никаква следа от започнати строително монтажни работи, които да осигурят поставянето на такава светофарна уредба."

Потърсен бе отговор от кмета на Общината, защо обещанието не е изпълнено.

Пламен Спасов - кмет на Община „Родопи“
Това се наложи, тъй като когато изготвихме вече техническите проекти, сумата, която очаквахме че ще бъде около 60-70 хиляди се оказа 160. Това наложи, тъй като изразходваме обществени средства, да минем по процедурите на ЗОП."

Фирмата изпълнител вече е избрана и от днес започва дейност. Заради високата цена на уредбата е поискана финансова помощ и от кмета на Пловдив. Новият срок, в който светофарът трябва да бъде поставен, е 15 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще научат Lactobacilus да пътува
Как ще научат Lactobacilus да пътува
Дойче банк в криза
Дойче банк в криза