НОВИНИ

Нов център за ранна диагностика на онкозаболявания в Александровска болница

От днес Александровска болница разполага с Център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания. Инвестицията е на стойност от над 19 милиона и 190 хиляди лева, като 16 милиона са еврофинансиране по Оперативна програма “Регионално развитие”.

bnt avatar logo
от БНТ
17:58, 08.12.2015
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов, здравният министър д-р Петър Москов и регионалният министър Лиляна Павлова откриха новия център. За него са закупени 36 апарата, които ще бъдат разпределени в 12 клиники в болницата. Новата апаратура позволява целият цикъл на лечение на онкозаболяването да се извършва на едно място, в новооткрития център в Александровска болница.

доц. д-р Константин Ангелов, изп. директор на УМБАЛ “Александровска болница”: “В момента, в който се постави диагнозата клинично, пациентът има възможността да му се направи най-модерното образно изследване, с единствения в страната сред държавните болници, три-тесла магнитен резонанс. Наличието на портативна гама камера и възможността за намирането на всички лимфни възли, които са метастатични, гарантира извършването на радикална оперативна интервенция без оставането на тумор в човека.”
д-р Петър Москов, министър на здравеопазването: “Нямаше умора да ми се задава въпроса – какво значи комплексен подход към лечението на пациента – ей това значи. Да могат да намерят пълния цикъл на лечение тук при вас с най-модерната, най-добрата възможна апаратура. Не да ходят по чужбина, не да бъдат като футболна топка разкарвани на едно – второ – трето място.”
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняемият за убийството на Мартин от Девня остава в ареста
Обвиняемият за убийството на Мартин от Девня остава в ареста
Продължава протестът на миньорите от мина “Черно море”
Продължава протестът на миньорите от мина “Черно море”