НОВИНИ

Нов туристически маршрут край село Мърчаево

Природен парк "Витоша" от днес е с още един туристически маршрут повече. Новата екопътека, която тръгва от село Мърчаево беше открита с ритуален водосвет по-рано през деня. Дължината на маршрута е малко над четири километра, а теренът е подходящ и за любители планинари.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:40, 29.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Дългият малко над четири километра път, който води до известната "Церова поляна", е познат на местните хора от години. Днес обаче за първи път те направиха преход по облагородената екопътека, която вече има указателни табели, както и обособени места за отдих.

Михаил Стоянов: "Аз съм един от хората, които всеки ден излизат и се разхождат, защото обичам гората, много я обичам."

За облагородяването на пътеката е бил необходим около месец, а средствата и трудът до голяма степен са от хората в селото."

Гергин Георгиев: "Предвиждаме изграждане на още пейки с маси, още кътове за отдих и пътеки, които водят до живописни гледки."

Новата пътека е свързана с традионните маршрути. По нея любителите планинари могат да стигнат до южната част на Витоша.

Снежана Петрова: "Всъщност големият принос е, че досега нямахме маркирана пътека от Мърчаево, от всички други населени места наоколо имахме, но от Мърчаево нямахме, и с това се слага едно добро начало.

Природата е един от начините хората да избягат от забързаното си ежедневие, смята кметът на Мърчаево Гергин Георгиев. Една от целите, които си поставя кметът, е да ги накара да прекарват повече време сред природата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ подписа договор за сътрудничество с българската телевизия в Царибрoд, Сърбия
БНТ подписа договор за сътрудничество с българската телевизия в Царибрoд, Сърбия
Ева Паунова: Трябва да си сътрудничим в сферата на сигурността
Ева Паунова: Трябва да си сътрудничим в сферата на сигурността