Пореден опит за разгадаване на една от най-големите мистерии на Ватикана - безследното изчезване на 15-годишната Емануела Орланди преди 36 години. Днес бяха взети проби от две костници от Тевтонското гробище край базиликата Свети Петър.

Тевтонското гробище. Лесно е да остане незабелязано. Намира се в сянката на базиликата Свети Петър. През вековете там са погребвани предимно германци - висши свещеници и аристократи.

Анонимен сигнал отведе разследващите в него. "Търсете там, където показва ангелът", това съобщение получило семейство Орланди миналото лято. Посланието насочвало към гробовете на две германски принцеси.

На 11 юли гробовете бяха отворени, но се оказаха празни. Но наблизо бяха открити две костници, които върнаха надеждите, че истината ще бъде открита. Резултатите от пробите ще са готови в срок между 20 и 60 дни.

Най-пазената тайна или най-трудното за разгадаване изчезване? През годините името на Емануела беше замесено в различни престъпни сюжети. Истината, обаче, не беше открита.

15-годишното момиче е видяно за последно на 22 юни 1983 г. в Рим, след урока си по флейта.

Открити тленни останки в Рим могат да разгадаят мистериозно изчезване от 1983 г.

Открити тленни останки в Рим могат да разгадаят мистериозно изчезване от 1983 г.

Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По време на ремонт във ватиканската нунциатура в Рим бяха открити части от човешки кости. По...