НОВИНИ

Нова номинация за министър на транспорта, МС гласува и увеличението на заплатите

Настоящият председател на Комисията за регулиране на съобщенията - Росен Желязков, е новата номинация на ГЕРБ за министър на транспорта. Кандидатурата му беше одобрена от управляващата коалиция. На Коалиционния съвет беше взето и друго важно решение - от 1-ви януари да се вдигнат с 10% доходите на бюджетните служители.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:50, 17.09.2018
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Волен Сидеров определи Росен Желязков като технократ, добре запознат с информационните технологии. Росен Желязков беше главен секретар на Министерския съвет в първия кабинет на Бойко Борисов. След това отговаряше за електронното управление, а в момента ръководи Комисията за регулиране на съобщенията.

Името му стана известно като единственият обвинен по аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. По случая обаче Росен Желязков чу оправдателна присъда.

Днес партньорите в коалицията обсъдиха и казуса с все още неподписания от президента указ за освобождаването от поста главен секретар на МВР на номинирания за вътрешен министър Младен Маринов.

Волен Сидеров заяви, че Коалиционният съвет ще поиска среща с президента Румен Радев, на която да се изяснят всички обстоятелства, свързани с проблема.

Волен Сидеров -председател на ПГ на Обединени патриоти: Какво точно не е съгласувано и не е обсъдено, трябва да се изясни, за да няма съмнение държавният глава, че нещо се върши в държавата през неговата глава и без неговото съгласие. Всичко друго е ескалация на конфликта и напрежението, което не е добро за държавата.
;

Цветан Цветанов коментира, че от думите на президента може да се съди, че все пак ще подпише указа, но това, че не го прави явно целяло нещо друго извън практиките в една нормална демокрация.

Цветан Цветанов -председател на ПГ на ГЕРБ: Съгласувателната процедура е задължителна при назначаването на бъдещата овакантена длъжност главен секретар, но когато има изявление от самия главен секретар за освобождаването на длъжността, сами разбирате, че сме в съвсем друга хипотеза. И Министерският съвет е започнал процедура за неговото освобождаване .

Цветанов изтъкна, че правителството по никакъв начин не желае конфронтации с президентската институция и държавния глава и вярва, че разумът ще надделее.

Надеждата на управляващата коалиция е, че все пак тази седмица ще могат да бъдат гласувани имената на новите трима министри на място на подалите оставка.

Дали обаче Московски, Нанков и Радев ще бъдат освободени ,а техните заместници гласувани на парламентарното заседание в четвъртък, зависи от президента.

Затова и от управляващата коалиция призоваха днес БСП, която най-много била настоявала за оставки, да се обърне към "техния президент Румен Радев и да се подпише указа за освобождаване на Младен Маринов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП: Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани
ГДБОП: Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани
НЗОК изпраща по пощата 700 здравни досиета
НЗОК изпраща по пощата 700 здравни досиета