COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

В Бургас ще следят в реално време техниката за снегопочистване

Областна администрация Бургас е първата в страната, която при бедствие ще може да следи и координира в реално време работата на почистващата техника. Това съобщиха от областната администрация. При криза, на място в бургаската институция, ще могат да се контролират всички дейности на почистващите фирми. До този момент наблюдението се извършваше само от Пътното управление в града. От тази зима с информацията ще разполагат и останалите институции от кризисния щаб.

от БТА
17:08, 04.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
В Бургас ще следят в реално време техниката за снегопочистване

Над 30 представители на регионалните институции и общинските администрации докладваха пред областния управител Вълчо Чолаков готовността за посрещане на зимния сезон. Във всички общини са осигурени нужните инертни материали, стана ясно по време на срещата.
От телефон 112 са оборудвани с нова техника, връзката с всички служби е проверена, а служителите са преминали през специално обучение за реакции при възникнали кризи.

Липсата на кръводарители в област Бургас също беше предмет на разговорите. Всяка седмица се налага доставка на кръвни продукти от други области, основно от Стара Загора.

Актуализирани са списъците с данни за хората на хемодиализа и хронично болните в областта. Български червен кръст провежда обучения на структурите си, има подготвен доброволчески екип, а задължителния бедствен резерв е наличен.

За улеснение работата на Кризисния щаб Чолаков изиска до края на седмицата всички общини да предоставят списъци с конкректни места за настаняване на хора при необходимост, както и списъци с наличната тежка техника по места, координати на фирмите, с които има сключени договори за почистване. Военните в областта също са в готовност за действие, на разположение са и 4 влекача.

Топ 24
Най-четени
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Русенската екоинспекция проверява за непречистени отпадни води в Дунав
Русенската екоинспекция проверява за непречистени отпадни води в Дунав