НОВИНИ

Нова схема за измами - с разваляне на едри банкноти

Нова схема за измама - жена иска в магазин разваляне на едра банкнота за по-дребни, после изчезва с парите. Последната измамена е барманка в заведение в центъра на Пловдив. Собствениците на заведението, което се намира на възлов булевард в града под тепетата, разпространиха видео от охранителните камери, за да предупредят за опасната жена.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
20:45, 02.05.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Жената, която прилага измамната схема е на видима възраст около 50 години, с добър външен вид и обикаля предимно малки търговски обекти.

Зоя Тодорова-мениджър на заведението: Влезе през вратата и казва - "Колежке, моля те развали ми пари, много спешно ми трябват, много съм закъсала". Мисля, че от там момичето почва да се подлъгвам, защото тя казва "колежке", обръща се към нея сякаш й е колежка, момичето остава с впечатление, че е някъде наоколо работи жената и за това й се доверява.


;

Барманката изважда от касата банкноти от 5, 10, 15, 20 лева и така стига до 60 лева, след което й дава стотинки, за да станат сто лева.

След което наглата крадла, така да я нарека, поиска торбичка, барманката отива, взима торбичката, дава й торбичка за стотинките, след което тя слага всичко вътре и най-нагло право през вратата, момичето прави така с ръката и казва - "чакай малко, дай ми парите", отговорът е "след малко се връщам", през вратата и дим да я няма, както се казва.

Измамничката си тръгва без да остави едрата банкнота, но с двойно по-голяма сума у себе си, а в заведението са на минус сто лева.

Собствениците на барчето не са подали сигнал в полицията. Адвокат ги посъветвал, че тъй като парите са дадени доброволно на практика няма престъпление.

От прокуратурата заявиха, че разследват други случаи с измами при връщането на пари, но за този няма проверка, след като не е подаден сигнал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът Радиограмофон  - пътуване към свободата и музиката
Филмът "Радиограмофон" - пътуване към свободата и музиката
Кола падна от пет метра височина, приземи се на брега на Янтра
Кола падна от пет метра височина, приземи се на брега на Янтра