НОВИНИ

Откриха нова станция за електромобили в София

Нова станция за безплатно зарeждане на електромобили заработи на улица "Московска'' в центъра на София. Тя ще обслужва зоната около площад "Св. Александър Невски", ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски".

bnt avatar logo
от Константин Василев
16:25, 29.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Електромобилите в София са се увеличили, похвалиха се от Столичната община. Днес на новата колонка беше демонстрирано зареждане на екокола. Токът за нея и за другите електромобили ще се плаща от "Московска 33".

Дончо Барбалов, заместинк-кмет на София: Това е съвместна инициатива на транспортното направление и на направление Зелени системи за промотиране на електрическата мобилност в града. Знаете, има решение на общинския съвет за конкурс за 25 зарядни станции, които всъщност са 50, защото те са двойни.

Една от големите преференции за собствениците на електромобили остават безплатните места за паркиране в центъра на София.

Дончо Барбалов, заместинк-кмет на София: Електрическите автомобили, които са само с електрическо задвижване, имат право да паркират в синя и зелена зона безплатно. За което те могат да получат стикер за Центъра от градска мобилност, който също е безплатен.

Новата станция дава възможност за заряд на колата на 100%, като за 40 мин. шофьорите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си преди да тръгнат на път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: По-високи в Космоса
ДРУГИТЕ новини: По-високи в Космоса
България и Румъния ще правят заедно проучвания за бъдещия трети мост над Дунав
България и Румъния ще правят заедно проучвания за бъдещия трети мост над Дунав