COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Откриха нова станция за електромобили в София

Нова станция за безплатно зарeждане на електромобили заработи на улица "Московска'' в центъра на София. Тя ще обслужва зоната около площад "Св. Александър Невски", ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски".

от Константин Василев
16:25, 29.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Електромобилите в София са се увеличили, похвалиха се от Столичната община. Днес на новата колонка беше демонстрирано зареждане на екокола. Токът за нея и за другите електромобили ще се плаща от "Московска 33".

Дончо Барбалов, заместинк-кмет на София: Това е съвместна инициатива на транспортното направление и на направление Зелени системи за промотиране на електрическата мобилност в града. Знаете, има решение на общинския съвет за конкурс за 25 зарядни станции, които всъщност са 50, защото те са двойни.

Една от големите преференции за собствениците на електромобили остават безплатните места за паркиране в центъра на София.

Дончо Барбалов, заместинк-кмет на София: Електрическите автомобили, които са само с електрическо задвижване, имат право да паркират в синя и зелена зона безплатно. За което те могат да получат стикер за Центъра от градска мобилност, който също е безплатен.

Новата станция дава възможност за заряд на колата на 100%, като за 40 мин. шофьорите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си преди да тръгнат на път.

Топ 24
Най-четени
Радев и Анастасиадис обсъдиха новия европейски бюджет
Радев и Анастасиадис обсъдиха новия европейски бюджет
Ципрас отива в Скопие на 2 април
Ципрас отива в Скопие на 2 април