НОВИНИ

Новата система на митниците вече функционира

19 часа по-рано от очакваното беше възстановена автоматизираната обработка на пътните превозни средства, които преминават през граничните пунктове на страната ни. Подмяната на софтуера, която започна снощи, е предварително планирана, обясниха от Агенция "Митници", заради по- малкия трафик на тежкотоварни автомобили през почивните дни. Системата заработи отново в 13 ч., но и преди това нямаше проблеми заради ръчната обработка на документите на граничните пунктове.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 09.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Въпреки ръчната обработка на документите заради включването на базата данни към нов софтуер, до задръствания на граничен пункт "Кулата" не се стигна.

Александър Лалов: "Добре се пътува, в момента трафикът е в посока София".

Не се оправдаха очакванията за натоварен трафик на "Дунав мост" при Русе. Колони от товарни камиони се образуваха в късния следобед на "Дунав мост-2". Натоварено беше движението на границата ни с Турция при "Капитан Андреево" на изход от страната ни. Колони от автомобили се образуваха традиционно на главен път Е-79 край Симитли, където се събира трафикът от Банско и Гърция. Полицейски екип периодично пропускаше колоните от чакащи автомобили.

Задръстването започва веднага след излизане от Кресненското дефиле в посока София и стига до Благоевград, а автомобилите не могат да се движат с повече от 20 километра в час.

Явор Стоянов: 40 минути чакаме в задръстването. Всяка година си е така и ние си го знаем. Миналата година отделихме час и 20 минути, сега 40 минути.

Лека катастрофа стана в района на полигона край Благоевград, заради разлив на гориво се наложи пътната настилка да бъде опесъчена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата в село Герман ще учат правилата за движение на нова площадка
Децата в село Герман ще учат правилата за движение на нова площадка
Русия и сирийското правителство обвиниха Израел за въздушен удар в Сирия
Русия и сирийското правителство обвиниха Израел за въздушен удар в Сирия