НОВИНИ

Нови 15 км от пътя Русе-Бяла ще бъде рехабилитиран

Инцидентите в този участък са почти ежедневие. Рехабилитирането на пътя случи след края на зимата, увери министър Николай Нанков.

bnt avatar logo
от Ива Колева
20:22, 20.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От години шофьорите наричат Русе-Бяла „Пътят-убиец“ и търсят обходни маршрути, за да избегнат инцидентите. От началото на годината тук са загинали двама души, а ранените да 36. В сравнение с миналата година, за щастие, жертвите са по-малко, но броят на катастрофите остава един и същ.

;

По пътя Русе - Бяла за Дунав мост ежедневно преминават близо 3000 тежки камиона, а за денонощие - около 9000 превозни средства. През зимата ситуацията е още по- неблагоприятна заради големите преспи и снегонавявания. Строителството на магистралата Русе - Велико Търново ще започне най-рано в края на 2018-а година. А дотогава ще бъдат рехабилитирани 15 километра от пътя Русе - Бяла. Това ще се случи след края на зимата, увери министър Николай Нанков.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Аз казвам ориентировъчно 15, може да бъдат и 20 зависи от бюджета, с който ще разполагаме, но ние трябва да завършим той ще остане алтернатива на сегашния път на магистралата, която вече не е просто добра идея, а виждате, сме в напреднал процес на реализация.

А до две седмици ще бъде направена маркировка на трасето по Беленския баир и така този участък ще бъде завършен за този сезон. Предстои и кръговото кръстовище да бъде допълнително обезопасено. Ще бъде изградено и ново осветление.

;

Пътят Русе-Бяла е белязан от две големи трагедии - педи 24 години 29 украински и молдовски туристи загинаха, след като турски ТИР блъсна автобуса, в който пътуваха; преди 11 години камион блъсна автобус с 30 пътници и от тях загинаха 11.

Хората наистина се надяват на спешен цялостен ремонт на пътя и искат той да се превърне в четирилентова скоростна отсечка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежки форум дава гласност на проблемите и правата на децата
Младежки форум дава гласност на проблемите и правата на децата
Село Ночево може да се възроди заради тракийски култов комплекс
Село Ночево може да се възроди заради тракийски култов комплекс