НОВИНИ

Нови данни за групата за "мокри" поръчки, в която е замесен брат на депутат

Подробности за групата за "мокри" поръчки, оглавявана от брат на депутат от ДПС, дадоха от Спецпрокуратурата. Вчера в София, Белово и Приморско бяха задържани трима души. Групата за рекет е действала в страната от март 2016 г. Задържаните са използвали силови методи, за да решават финансови спорове срещу солидно заплащане. Изпълнявали и поръчки за „наказателни акции" срещу посочените жертви.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:09, 05.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Тя е възложила поръчка за палеж на автомобила на Иво Станев, както и побой. Борис Аврамов не е един от поръчителите. Няма информация какъв е мотивът за палежът. Основната дейност на групата е била на територията на София - рекет и побои.

Камен Господинов - наблюдаващ прокурор: Ние не сме разкрили това убийство, в никакъв случай нямаме такива доказателства, от които да може да се повдига обвинение за убийството, да сме разбрали кой го е поръчал. Единствено членове на групата са засечени да се интересуват от това лице. Интересът е бил да търсят някой да извърши действие против негово имущество - палеж на колата му или пък да му нанесе телесна повреда. Лицата, на които те са поръчвали тези деяния, не са ги изпълнили.

- Какво точно е правил Борис Аврамов?

- Давал е задачи. Той е привлечен като ръководител
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС отхвърли поисканото от БСП освобождаване на председателя на КЕВР
НС отхвърли поисканото от БСП освобождаване на председателя на КЕВР
​Служителите на МВР отбелязват професионалния си празник
​Служителите на МВР отбелязват професионалния си празник