Нови критерии по мярка 4.2 от програмата за развитие на селските райони

Преработката на плодове и зеленчуци, етерично-маслените и медицински култури, както и животновъдството са отраслите, които ще са приоритетни и ще получават най-голям брой точки при новия прием по мярка 4.2 от програмата за развитие на селските райони.

от БНТ
преди 2 години
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Това обяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Новите критерии са така изготвени, че да се възстанови връзката с родните производителите и в крайна сметка да се преработва предимно собствена или българска суровина.

За да могат да кандидатстват повече предприятия, максималният размер на допустимите разходи е намален от 3 на 2 милиона евро. Кандидатите вече може да са и съществуващи предприятия. Приемът на документи ще е изцяло по електронен път, за да се намали административната тежест.

Румен Порожанов - министър на земеделието и храните: Очакваме приема да започне, ако заповедта се издаде в края на този месец, след 20 октомври да започне приемът. Приемът ще бъде три месеца... няма да пришпорваме времето за прием, тъй като законът не ни дава такава възможност, затова дори един или друг да се е забавил с някой проект, има достатъчно време, за да може да си навакса.
Топ 24
Най-четени