НОВИНИ

Нови микробуси за хората с увреждания във Варна

Хората с увреждания във Варна получиха два нови специализирани микробуса за превоз в рамките на града. Колите разполагат с 6 места за седящи, пространство за две инвалидни колички и специална платформа за качването им. Средствата за микробусите, на обща стойност 140 000 лева, са осигурени от Община Варна.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 01.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Председателят на Дружеството на инвалидите във Варна д-р Ради Радев е доволен, че в новите микробуси хората с увреждания и придружителите им ще имат пряк контакт.

д-р Ради Радев, Дружество на инвалидите - Варна: Колите вътре са удобни, захватите са удобни.

Двата микробуса ще допълнят автопарка на звеното за превоз на хора с увреждания към фирма „Градски транспорт". Всеки ден се изпълняват около 70 заявки. Услугата е безплатна и се финансира от бюджета на общината.

инж. Злати Златев, директор на "Градски транспорт" - Варна: Могат да ги ползват по всяко време, само ние работим до 23 ч. Лятото, защото няма заявки след това.

Скоро се очаква да бъдат доставени още два микробуса за трудноподвижни хора.

Иван Портних, кмет на Варна: Всичко това е част от социалната програма на общината, която в национален мащаб е изключително развита. И през тази година имаме сериозно увеличение на бюджета за социални дейности.

Хората с увреждания се надяват градската среда във Варна да става все по-достъпна за тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Марков: Борисов е човекът партия
Георги Марков: Борисов е човекът партия
Плажният сезон започна, засега спасители има
Плажният сезон започна, засега спасители има