НОВИНИ

Нови правила за лечение на онкоболни

Лечението на онкоболни ще бъде организирано по нови правила, които ще гарантират целия път на терапия. Планът за това комплексно лечение ще се прави от онкокомитети и всяка една терапия или процедура ще бъде заплащана на болницата само при наличието на такъв план.

Мария Чернева
от Мария Чернева
15:54, 05.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Работата на онкокомитетите ще бъде заплащана от касата и това ще даде възможност за по-добър контрол. И ако болниците не могат да осигурят някоя част от лечението, ще трябва да сключват договори с онкокомитети от други болници, а не да извършват само една от терапиите, без да се интересуват за по-нататъшния път на болните. Това ще преустанови и възможността за злоупотреби и лечение на фиктивни пациенти.

Д-р Петър Москов - министър на здравеопазването: В цялото това нещо са намесени изключителни интереси. Онкологичното лечение е много скъпо лечение. Един медикамент е хиляди левове на месечна база. Защо го изписваш, по какви критерии, съществува ли въобще този пациент, на който го изписваш. Предмет ли е този медикамент на паралелен износ след това. Всички тези неща, за които сме говорили и се опитваме стъпка по стъпка след това да изсветлим.Това също дава възможност определени бизнес вериги да бъдат нарушени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин: Офшорните зони са едно раково образувание за целия свят
Ивайло Калфин: Офшорните зони са едно раково образувание за целия свят
Да няма доплащане за тест лентите настояват диабетноболните
Да няма доплащане за тест лентите настояват диабетноболните