НОВИНИ

Нови правила за прием в Техническия университет във Варна

С месец по-рано започва приемът на документи за кандидатстване в Техническия университет във Варна. Учебното заведение има готовност да отвори платформата за подаване на онлайн заявления, както и да посрещне на място първите кандидат-студенти още на 20-и март, вместо на предварително обявената дата 18-и април.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
12:49, 12.03.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Първият етап на прием е за кандидатите, които са завършили средното си образование в предходни години. Класирането за тях ще бъде обявено на 23-ти май. Завършващите тази година могат да подадат заявление за прием след 29-и май.

Кандидатстудентският изпит ще протича по нов начин. Всеки може да избира ден и час за явяване на електронен тест по избрана дисциплина - математика, обща техническа подготовка, физика, биология, български език и литература. Такса за явяване няма. Тестовете се провеждат в Техническия университет всеки делничен ден от 9 до 13 часа.

Кандидат-студентите за специалността “Инженерен дизайн” ще се явяват на два изпита пред комисия – рисуване и цветна композиция, като датите са 26-и и 28-и юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 70 са загиналите при атентата в Дамаск
Над 70 са загиналите при атентата в Дамаск
Репортерски поглед: Има ли двоен стандарт в храните у нас?
Репортерски поглед: Има ли двоен стандарт в храните у нас?