Община Благоевград започна подмяната на седалките на стадион "Христо Ботев". Ще бъдат монтирани нови 1200 пластмасови седалки, сертифицирани и отговарящи на изискванията. Ремонтно-възстановителните работи обхващат три от секторите в единствената трибуна на стадиона, на който футболен клуб Пирин играе домакинските си срещи.

Благоевград

Последната мащабна подмяна на седалките на стадиона в Благоевград е от 2001 г. Монтирането на новите седалки започна от ВИП зоната на едни от секторите.

Валери Миков: Този тип седалки които слагаме те могат да се демонтират една по една много по лесно от предишния тип.

Преди време беше извършен ремонт на прилежащата към игрището сграда, бяха обновени съблекалните, оптимизирано беше осветлението, а сега се работи по местата за сядане.

Два блока от сектор А на стадион "Христо Ботев" ще бъдат затворени за реклама, а с това капацитетът на съоръжението ще намалее с 2300 седящи места.

Валери Миков: Имаме идеи за тези два сектора които са затворени щото ние се надяваме публиката да си идва нормално там да се преработи от 30 реда да станат 25, 26.

В същото време Футболен клуб "Пирин" въведе турникетна система за влизане на стадиона. Модерното пропускателно съоръжение дава привилегия на феновете със абонаментни карти, за които има отделен вход.